vineri, 15 martie 2013

Condusul e treaba de barbat!



De cand am inceput sa si conduc la dans, stiu. Condusul e treaba de barbat. O chestie “yang”. Pur si simplu. Sigur, si femeile pot conduce la dans, si eu o fac - ba de distractie, ba de nevoie, ba, uneori, imbinand cele doua motive. Dar simt ca nu o fac ca un barbat. Pe de o parte nu am forta fizica necesara – de cand conduc am slabit vreo doua kilograme, ca e “de munca”, nu gluma! Pentru o figura pe care un barbat pare sa o conduca cu doua degete - lejer, eu trebuie sa pun la bataie toti muschii – picioare, abdomen, brate. Ca sa conduci trebuie sa tragi (ferm, controlat, fara bruscari, dar sa tragi)! Condusul la cuban salsa e foarte masculin – spre macho, dar si fluid in acelasi timp. Nu ai niciun dubiu ca cel care conduce e un barbat!

Sigur, condusul nu tine doar de muschi - trebuie sa gandesti si sa anticipezi figura urmatoare - barbatul face pasii lui si conduce si fata in acelasi timp - are in minte si raspunsul ei ideal, cu atentie la partenera si la cei din jur – ca sa nu-i loveasca si sa nu fie lovit nici el nici partenera lui de alti dansatori mai neatenti. Barbatul – leader are destul de multe de facut in timpul dansului – dar el poate sa o faca si ii place. E o provocare care il stimuleaza. Prin dans poate arata ca poate conduce, proteja, aprecia femeia, ca e si puternic si cald. Sexeeeey!

Cele doua roluri – “leader” si “follower” sunt foarte destept impartite. Intr-o societate in care femeia e adesea nevoita sa faca treburi de barbat, in dans aduce toate calitatile specific feminine: delicatete, intelegere, preluare, transformare si armonizare – treaba de femeie adevarata!
:)

luni, 4 martie 2013

SA CRESTEM FRUMOSI SI SANATOSI


salata cu URDA si multe verdeturi


zice Menci (si Menci stie multe):
"Urda este un produs valoros deoarece nu contine aproape deloc CAZEINA (cazeina este proteina majoritara in lapte, care nu poate fi digerata corect de tubul digestiv al omului). In schimb, proteinele serice din urda sunt bogate in aminoacizi hepatoprotectori, cu sulf, si se digera usor. De asemenea, proteinele din urda contin aminoacizi formatori de fibra musculara, crescand masa negrasa a corpului, marind in acest fel arderile si prevenind supraponderabilitatea si obezitatea. Urda are si o cantitate mai mica de grasimi, acceptabila si din punctul de vedere al aportului caloric si efectului mai scazut de ingrasare."
"Adevarul despre alimentatia romanilor" Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi



cel mai bine e sa iei de la piata, pe gustate, urda adevarata, nu cantitati mari pentru ca se strica foarte repede - nu merge pastrata la congelator - am incercat!