sâmbătă, 10 decembrie 2011

"NU MI-E FRICA DE SARMALE" - FITNESS & FUN PARTY

Haideti sa intampinam sarbatorile cum se cuvine - pentru ca, anul acesta, SARMALELE SA NU INVINGA PATRATELELE!!! Si, ca sa fie macar scor egal si sa ne putem bucura de bunatati cu inima impacata, o sa facem mai multa miscare decat de obicei.

SAMBATA, 17 DECEMBRIE,
SALSAFIT GYM face o petrecere de FITNESS SI DISTRACTIE, sub deviza: “NU MI-E FRICA DE SARMALE!” – incepem la 11 AM si ne potolim la 6 PM dar voi ajungeti cand reusiti si stati cat vreti si puteti! Puteti face pauza oricand – beti o apa, un ceai, luati o gustarica – cele care stati mai mult sau pur si simplu va e foame! Pentru ca de consumat calorii – asta va garantam! Si distractia o garantam!

ESTE UN EVENIMENT CU FITNESS SI ATMOSTERA DE PETRECERE: miscare – din belsug, si de toate felurile, pentru toate gusturile si ritmurile pentru FEMEI si COPII - cu multa energie si veselie (ZUMBA), putere si coordonare (STEP si TAE BO) fluiditate si senzualitate a miscarilor (SALSAFIT) - focus pe tonifiere lenta si sigura (PILATES) - flexibilitate si relaxare (YOGA).
Pentru copii: ZUMBATOMIC! Copiii (peste 4 ani) adora si Zumba si pe antrenoarea care ii danseaza, distreaza si oboseste cu folos! J

Doua ONG-uri vor expune la noi la sala diverse frumuseti de pus in pom si nu numai, facute de copii cu manutele lor iar banii stransi din intrari si produse vor fi folositi pentru actiuni caritabile, de care auzim in preajma Craciunului mai mult decat in restul anului.

De asemenea, pe 22 decembrie, joia dinaintea Craciunului, facem din nou o petrecere, seara, intre orele 6pm - 21pm de data aceasta: ZUMBA si PILATES!

INTRARE - 25 lei
Racoritoarele si snack-urile nu intra in pretul intrarii. 

PROGRAM:
11:00 - ZUMBA
12:00 - SALSAFIT
13:00 - ZUMBA
14:00 - PILATES
15:00 - STEP/TAE BO
16:00 - YOGA

         FORTA SA FIE CU PATRATELELE!

Ne gasiti la MAGAZINUL UNIREA – ETAJ 6, aripa CALARASI.

Contactati-ne pentru detalii si rezervari! J
021.30.30.244 / 0728.94.72.71
http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/198358006912966/

luni, 5 decembrie 2011

VIN SARBATORILE! VAI DE PATRATELELE MELE!



Ma bucur ca vin sarbatorile dar stiu ca bunatatile de la sfarsitul postului si intreaga atmosfera de sarbatoare si relaxare – imi pandesc silueta. O sa mananc si eu, ca omul - cu masura si cu pauze, fara sa ma frustrez si fara sa ma abtin de la bunatati, dar am sa compensez prin multa miscare – revelatia am avut-o vazand un desen animat in care un purcel (parca ma vedeam pe mine cand imi doresc ceva mult de tot) se chinuie sa ajunga la un borcan cu fursecuri cu ciocolata. Mama, si ce se mai chinuie! Sare, se intinde, cade si si ridica! Antrenament de armata, nu gluma! http://www.youtube.com/watch?v=c4l_JMNeOFU

Pai, daca fac atata miscare, pot sa mananc ce-mi doreste inimioara. OK, aproape. Asta e tot secretul!

Si, intr-un sfarsit, am inteles si de ce pot sa mananc orice: pe langa o gramada de alte lucruri bune, miscarea iti accelereaza metabolismul! Iti sporeste energia si face ca totul sa se proceseze si sa circule mai usor si mai repede prin tine. Asta inseamna ca mancarea nu o sa mai leneveasca in stomac (si in restul tubului digestiv), sangele, care duce cu el … ce-i dai – bune si rele, alearga mai repede si duce cu el pe unde trebuie cele bune si scoate cele care nu (mai) trebuie – mai repede. Muschii solicitati, inima si plamanii cer si ei mai multa energie – asa ca nu mai ramane profit care sa se depuna. Ce frumos!

Clar! Voi face miscare si voi manca, dar nu tot timpul si nu oricat. Sunt anumite principii de care voi tine cont mereu – principii aflate de la o frantuzoaica. Asa am inteles de ce arata frantuzoaicele asa cum arata – si am vazut apoi si la olandeze acelasi lucru. La Paris am vazut multe doamne pe bicicleta – iar la Amsterdam, chiar mai multe pe biciclete decat in masini. Mare diferenta de stil: la Paris - eleganta, la Amsterdam – confort si dinamism – si majoritatea magazinele lor reflecta aceeasi diferenta de interes. Frantuzoaicele m-au socat chiar, cand le-am vazut pe bicicleta si la costum – pantalon sau fusta – impecabile, elegante si decente. Frumoase femei! Zvelte, cu un aer sanatos si intelectual! Dar, mai ales, pe fata lor se vede ca au preocupari diverse si putin mai desprinse de propria persoana! Sunt sigure pe ele si relaxate - fara a fi arogante. In privirea lor se citeste curiozitatea. Ele vor sa afle, sa invete lucruri noi, sa afle despre altii, sa ajute daca pot – dar destul de detasat! Se ingrijesc, se aranjaza, cu siguranta se ingrijesc de mintea, sufletul si corpul lor – citesc, asculta, discuta, merg la evenimente artistice si se vede ca fac multa miscare – dar nu atat ca sa arate bine cat sa se simta bine, sa se simta frumoase, dinamice, puternice! Sunt femei moderne care reusesc sa se ingrijeasca si de casa, si de copii, dar nu numai – se ingrijesc si de ele si dau astfel si un exemplu frumos copiilor lor. Ce ma bucura enorm, si imi da incredere, este sa vad ca si romancele au inceput sa se ocupe si de ele! Le admir enorm, mai ales pe cele care au copii si serviciu si reusesc sa isi acorde si lor o ora, in drum spre casa sau spre serviciu, ca sa faca miscare!

Cat despre principiile de hrana sanatoasa, ale mele sunt:
  1. Sa nu astept pana foamea imi invinge principiile!!! totusi,
  2. Sa mananc de foame, nu de plictiseala. Bingo, din nou! Deci, sa nu ma las sa ma plictisesc. Deja stiu ce-mi place sa fac, ce ma anima. Sunt atatea lucruri de facut – pentru mine, pentru cei dragi, pentru cauze in care cred! Sunt lucruri care ma fac sa ma simt mai buna si utila!
  3. Sa-mi dau seama cand imi vine sa mananc nu de foame ci de stres sau de … sete. In ambele cazuri ajuta un pahar mare de apa baut cu pauze, nu dat de dusca!
  4. Sa mananc incet si sa las creierului timpul sa se prinda ca am mancat suficient - sa dea semnal ca m-am saturat si sa ma opresc.
  5. Sa mananc portii mici – nu maximum cat poate intra in stomacul meu ci sa mai las putin loc - in general un singur fel de mancare la o masa.
  6. Sa nu beau in timpul mesei decat putina apa si doar daca mi-e foarte sete (altfel parca simt cum apa imi umfla mancarea din stomac si stomacul totodata). Bauturi carbogazoase – no way!
  7. Sa fac pauze intre mese - sa las mancarea sa se digere complet si sa astept pana simt ca mi-e foame din nou.
  8. De cativa ani, mananc disociat, si asta m-a ajutat sa scap de probemele digestive, respectiv:
    1. Fructe - cu cel putin 30 minute inainte de masa – niciodata dupa masa (eu le mananc numai dimineata)!
    2. Dulciurile – nu le mananc ca desert. Daca mi-e pofta de dulce, iau din cand in cand o masa din “desert” - dar nu mananc dulce inainte sau dupa altceva. Las sa se digere, si dupa aia mananc ceva serios
    3. Acum cativa ani aveam niste reguli mai stricte, si m-au ajutat enorm dpdv digestie. Acum, ne mai manancand carne, branza si oua decat rar am scapat de un mare stress: combinatia proteine – carbohidrati. Recomand cartile "Fit for Life nor Fat for Life”, “Studiul China” si fimul “Earthlings”.
    4. Regula de aur este sa mananci portii mici. Atunci stomacul reuseste sa faca fata chiar si unor combinatii mai grele.
Revenind la sarbatori, imi place ca se inmultesc si evenimentele deosebite care ma scot din casa si de sub birou, si la care ma intalnesc cu oameni care simt ca mine, evenimente cu distractie sau cele caritabile la care stiu ca ajut si numai platind intrarea si imi amintesc cat de norocoasa sunt cu familia, prietenii, sanatatea si credinta mea.

MiSalsa
:)

SECRETUL TINERETII - descoperit de Simona Bisboaca

Simona Bisboaca si-a implinit visul - cu inteligenta, pasiune si multa, muuulta munca! Si ce frumoasa e - si mandra ca e romanca! Si ne face si pe noi mandri!http://romaniadindiaspora.ning.com/profiles/blogs/o-or-deanc-a-descoperit-secretul-tinere-ii-i-a-fost-medaliat-cu