marți, 2 noiembrie 2010

An apple a day keeps the doctor away. An onion a day ... keeps everybody away


It’s about “ze smel”. Da, acela! Si despre cat de fain e celalalt. Pentru ca dansul este in primul rand o experienta a sufletului si a simturilor si mai putin a intelectului. Dansul e inspiratie – la figurat si la propriu. Si cu cat sursa e mai pura, cu atat mai bine, atat pentru suflet cat si pentru plamani si nas. O:-)

Ca femeie, e o mare placere sa te lasi condusa de un partener care e atent la tine, iti zambeste, si … miroase bine, a curat. Ca barbat, iti place sa simti ca femeia pe care o tii in brate si o conduci cu grija si siguranta (sau pe care o invarti de o ametesti si o arunci in toate partile – pentru cei carora le place stilul zbuciumat, pardon, alert :D ) miroase frumos, a proaspat si ingrijit.

Unii nu-si dau seama ca salsa si bachata – cele mai populare dansuri latino de club sunt in primul rand dansuri de cuplu, si prin urmare ele presupun o anumita apropiere fizica pe care mirosul o poate transforma intr-o experienta deosebit de placuta sau ne- :D

Iegzista cel putin trei situatiuni equally nefericite:

1. Unii/unele se lasa sedusi de cate o shaorma frivola cu sos de usturoi, uitand ca urmeaza sa mearga la un curs sau la o petrecere, sau, pur si simplu nedandu-si seama ca ravagiile facute asupra mirosului respiratiei de catre delicatesa turceasca nu vor fi apreciate de parteneri. Deloc! Si credeti-ma, nu e foarte usor sa dansezi potrivindu-ti respiratia dupa apropierea/departarea de partener – am incercat!!! Iar sa-ti tii respiratia 3-5 minute e cam greu - am incercat si asta :(

2. Chiar daca nu-ti fortezi norocul ca in cazul de mai sus :D se poate intampla ca respiratia sa nu fie foarte proaspata din varii motive.

In ambele cazuri, o guma (sau mai multe) poate salva vieti :D (desi, in cazul usturoiului, nu prea functioneaza)

3. Stie deja toata lumea ca succesul presupune 1% inspiratie si 99% transpiratie DAR
Majoritatea au mirosul suficient de fin ca sa-si dea seama cand e cazul sa faca o pauza de reîmprospatare - sa se duca la toaleta, sa se spele si sa-si schimbe tricoul si abia apoi sa revina printre demoazele si sa le dea gata cu prospetimea mirosului si uscatimea tricoului – maxim de placut! Maxim! Well, aproape maxim! Ca mai trebuie neste chestii ca sa fie chiar, chiar, dar despre asta oi povesti alta data! Dansatorii cu ceva experienta isi aduc cu ei la petreceri un tricou de schimb, sapun si un prosopel, fara sa considere ca e un efort prea mare pentru ca “za mujeres” apreciaza intotdeauna grija din spatele gestului. Si poti sa nu fii cel mai mare dansator, dar daca esti cel mai curat si mai frumos mirositor o sa capeti o mandrete de bulina alba si maaaare.

Se intampla si in cazul doamnelor ca transpiratia sa devina o problema ... pentru parteneri, dar mai putin, pentru ca, pe de o parte, ele fac un efort fizic mai mic in timpul dansului si respectiv transpira mai putin, iar, pe de alta parte, mirosul lor este mai putin puternic decat cel al barbatilor – chestie de hormoni. Dar cand se intampla e chiar mai neplacut decat in cazul domnilor pentru ca de la doamne te astepti la mai multa atentie la genul acesta de detalii.

Aceeasi poveste si la cursuri: cand plecam de acasa dimineata, fresh, spalati, parfumati, le e mai mare dragul celorlalti calatori din autobuz sa se lipeasca de noi in inghesuiala :D dar dupa 8-9 ore la serviciu, sansele sa nu mai mirosim chiar ca niste trandafirasi cresc simtitor, si da, se simte! Cand e cazul, se va aplica remediul de la petreceri – vezi mai sus.

Cum stii cand e cazul??? Suna un prieten! (Serios vorbind, intreaba un prieten care stii ca e sincer si direct) Iar daca cineva iti atrage atentia in mod spontan, multumeste-i, de asemenea, pentru ca poti sa iei masuri inainte sa-ti compromiti reputatia in mod iremediabil ;)!

Chestia cu mirosul e de fapt universal valabila. Si la aerobic si la fitness, daca ai oameni in jur e bine sa faci sa se simta bine in preajma ta si merita sa te reimprospatezi si inainte de antrenament!

2 comentarii:

  1. Ce tare Mireluta!!!

    Pe gustul meu :)

    Din pacate avem una bucata putitex care ne anesteziaza pe toate si nu pricepe pe termen lung ca este cazul sa se spele.

    Cat depre partea cu transpiratul, daca omul miroase a parfum/a curat dar este mai transpirici de fel, nu te mai deranjeaza, sau cel putin eu nu-mi fac probleme de apropiere fata de o persoana care a transpirat "parfum dat pe curat" nu peste stratul de transpiratie de peste zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe!Corect!Daca e doar transpirat dar nu ofilitor de mirositor e ok. Daca e chiar ud ... nu mai e ok. Stiu salseros care schimba si 3 tricouri la o petrecere. Si nu, nu intre ei :))

    RăspundețiȘtergere