vineri, 15 martie 2013

Condusul e treaba de barbat!



De cand am inceput sa si conduc la dans, stiu. Condusul e treaba de barbat. O chestie “yang”. Pur si simplu. Sigur, si femeile pot conduce la dans, si eu o fac - ba de distractie, ba de nevoie, ba, uneori, imbinand cele doua motive. Dar simt ca nu o fac ca un barbat. Pe de o parte nu am forta fizica necesara – de cand conduc am slabit vreo doua kilograme, ca e “de munca”, nu gluma! Pentru o figura pe care un barbat pare sa o conduca cu doua degete - lejer, eu trebuie sa pun la bataie toti muschii – picioare, abdomen, brate. Ca sa conduci trebuie sa tragi (ferm, controlat, fara bruscari, dar sa tragi)! Condusul la cuban salsa e foarte masculin – spre macho, dar si fluid in acelasi timp. Nu ai niciun dubiu ca cel care conduce e un barbat!

Sigur, condusul nu tine doar de muschi - trebuie sa gandesti si sa anticipezi figura urmatoare - barbatul face pasii lui si conduce si fata in acelasi timp - are in minte si raspunsul ei ideal, cu atentie la partenera si la cei din jur – ca sa nu-i loveasca si sa nu fie lovit nici el nici partenera lui de alti dansatori mai neatenti. Barbatul – leader are destul de multe de facut in timpul dansului – dar el poate sa o faca si ii place. E o provocare care il stimuleaza. Prin dans poate arata ca poate conduce, proteja, aprecia femeia, ca e si puternic si cald. Sexeeeey!

Cele doua roluri – “leader” si “follower” sunt foarte destept impartite. Intr-o societate in care femeia e adesea nevoita sa faca treburi de barbat, in dans aduce toate calitatile specific feminine: delicatete, intelegere, preluare, transformare si armonizare – treaba de femeie adevarata!
:)

2 comentarii:

  1. Deci nu sunt de acord cu tine de nici o culoare! O stii pe Alexandra din salsa? Fata care cum spunea cineva odata raspunde la "subsemnale"? A facut la Galaxy (unii ii mai zic si creata - caci are parul cret) iar daca o vei conduce pe ea vei observa cum si cat de usor se poate conduce. Iar ca ea ma sunt multe altele, poate nu chiar acolo dar suficient de aproape. Intradevar la inceput fetele cat si baietii se misca si adapteaza mai greu dar daca conduci persoanele in felul lor si la viteza lor atunci va fi foarte usor sa urmeze si deci sa dansati. Leaderul trebuie sa se adapteze la stilul partenerului si totodata la melodie, iar interpretarea muzicala a acesteia trebuie facuta fara a rupe vreo doua maini si cateva picioare si astfel experienta va fi una deosebita si placuta pe amandoi. Ajuta foarte mult daca iti privesti partenerul drept in ochi.

    RăspundețiȘtergere
  2. dragule, ai mare dreptate, DAR daca o sa recitesti textul o sa vezi ca eu ma refer la CUBAN SALSA, la care nu se conduce prin semnale fine, apropouri si subtilitati :) -
    la cuban vrei sa vina fata, o tragi spre tine, vrei sa se ducaaaa, o impingi, vrei sa faca o intoarcere, o intorci. Muncesti! Tough ... dar nu rough! In asta consta maiestria, in a face treaba asta fara bruscare - sa faci sa fie placut. Sunt multi cubanezi cam duri, dar la Bucuresti se danseaza o cubana smooth - si asta in mare masura datorita lui Cubanito, care sa traiasca familia lui! Si cuban si CBL au farmecul lor - imi plac la fel de mult dar nu in acelasi fel ;).
    About Creata, si eu o iubesc :)- e foarte buna si are un stil unic in Bucuresti. Sigur, si pe Magna o iubesc ... si pe Simona, si pe Andreea si pe muuuulte altele. Si pe tine, bineinteles si sper sa ne mai vedem si sa mai dansam in curand ... ce vrei tu >:D<

    RăspundețiȘtergere