miercuri, 27 octombrie 2010

Congrese internationale



Stiu, suna putin ciudat asocierea cuvintelor “congres” si “salsa” – unul te trimite cu gandul la reuniuni pe teme foarte serioase, celalalt la distractie. Se mai numesc si “festivaluri” sau “week-end-uri” de salsa si sunt incredibile!

Ce se face acolo? Pai, in timpul zilei se fac workshop-uri intensive de … cam tot ce poti sa vrei sa inveti in materie de dansuri latino, cu instructori internationali, in sali spatioase, pline de oameni pasionati de ritmurile latino care ii fac fericiti. In timpul zilei nu-i vezi pe toti la cursuri, fiind risipiti pe la multele workshop-uri simultane (cateodata ti-e chiar tare greu sa alegi – ai vrea sa mergi la toate). Seara insa esti coplesit de imensitatea si diversitatea acestei comunitati pasionate si fericite. Oameni de pe toate continentele, de toate culorile, religiile si profesiile devin prietenii tai. Dansati un dans, faceti cunostinta si, pana te dezmeticesti, sunteti deja prieteni pe Facebook.

In holul hotelului unde sunt cazati zeci de salseros ii vezi cum sar unul in bratele celuilalt – nu s-au mai vazut de un an sau de o luna – de la ultimul congres sau de cand s-au vizitat, le-a fost dor si se bucura sa se distreze din nou impreuna. Si apoi, daca mai ai putere, intre workshop-uri si petreceri mergi cu prietenii la masa si la colindat prin orasul care gazduieste festivalul – si asa ajungi sa cunosti in cativa ani o gramada de orase de care devii legat sentimental datorita acestor festivaluri.

Multi fac tot felul de aranjamente ca sa mearga la congrese – isi planifica vacantele si zilele libere, si chiar calatoriile de afaceri in functie de congrese, reconsidera necesitatea anumitor cheltuieli si fac economii ca sa poata sa calatoreasca, merg in grupuri ca sa obtina reducere la cazare si la full-pass-uri, etc.

Congresele se intind pe durata unui weekend – incep oficial vinerea si se termina duminica noaptea) – majoritatea participantilor reusind sa-si ia macar o zi libera – in special lunea – ca sa ai timp sa te odihnesti si sa ajungi inapoi acasa. Sufletul iti ramane insa mare, fericit si satul, acolo, la congres – cel putin pentru o vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu